Haminan energiaterminaali avautui asiakkaille juuri oikealla hetkellä

Haminan energiaterminaali avautui Suomen energiamarkkinoiden avuksi lokakuun alussa. Ennätysnopean käyttöönoton ansiosta energiaterminaali pääsi palvelemaan asiakkaita juuri kriittisellä hetkellä. Terminaali on tärkeä osa kokonaisuutta, jolla korvataan venäläistä kaaasua.

Energiaterminaalista nesteytettyä maakaasua lähtee eteenpäin asiakkaille rekkakuljetuksilla, ja kaasua syötetään myös kansalliseen kaasuverkkoon. Haminan energiaterminaali on ensimmäinen ja ainut terminaali, josta on suora yhteys kaasun siirtoverkkoon. Haminan terminaaliin LNG:tä lipuu laivakuljetuksilla pitkien matkojen takaa, mutta myös lähempää Euroopasta. Nesteytetyn maakaasun alkuperä on asiakkaille tärkeä.

Terminaali on ja pysyy Haminassa vielä vuosikymmenienkin päästä. Laajennussuunnitelmiakin on jo olemassa – terminaalin alueelle on mahdollista rakentaa toinen samankokoinen varastointisäiliö.

Ylen kattava juttu käsittelee Haminan energiaterminaalin monipuolista toimintaa. Hamina LNG:n toimitusjohtajan Tuula Liukon lisäksi kommenttinsa antaa myös Rohen toimitusjohtaja Sanna Kokkonen – käy tutustumassa!